Σχετικά - Τζέκος Θεόδωρος

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Τζέκος
Θεόδωρος

Γεννήθηκα το 1978 και μεγάλωσα στην Επανομή Θεσσαλονίκης. Ο πατέρας μου είναι από την Επανομή και η μητέρα μου ήταν από τη Νέα Μηχανιώνα, προσφυγικής καταγωγής από τον Τσεσμέ της Σμύρνης.
Αφού αποφοίτησα από τα δημόσιο Λύκειο Επανομής, σπούδασα πολιτικές επιστήμες και διεθνείς σχέσεις στο Πάντειο πανεπιστήμιο, όπου συνέχισα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στο διεθνές οικονομικό δίκαιο, αποφοιτώντας με βαθμό «άριστα». Στη συνέχεια σπούδασα στο τμήμα νομικής της Νομικής Σχολής Αθηνών.

Μετά την υπηρέτηση της στρατιωτικής μου θητείας εργάστηκα στο τομέα πωλήσεων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα (LIDL και άλλες), ως εκπαιδευτής – εισηγητής σε Δημόσιο ΙΕΚ και σε άλλες εργασίες. Από το 2008 ασκώ μαχόμενη δικηγορία, ως δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω στον δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης. Επίσης είμαι διαπιστευμένος Διαμεσολαβητής από το υπουργείο Δικαιοσύνης σε αστικές και εμπορικές υποθέσεις.

 

Από τα μαθητικά και φοιτητικά μου χρόνια ασχολήθηκα με τα κοινά θέματα συμμετέχοντας σε όργανα μαθητικής και φοιτητικής εκπροσώπησης (π.χ. εκλεγμένος εκπρόσωπος μεταπτυχιακών φοιτητών στη Σύγκλητο του Παντείου Πανεπιστημίου).

Επίσης ήμουν αθλητής και αργότερα μέλος του διοικητικού συμβουλίου του αθλητικού συλλόγου «Αριστοτέλης Επανομής».

ο 2006 εκλέχτηκα δημοτικός σύμβουλος του τότε δήμου Επανομής, υπηρετώντας επιπλέον ως πρόεδρος του Πολιτιστικού και Αθλητικού Κέντρου του δήμου και συμμετέχοντας σε διάφορες επιτροπές και νομικά πρόσωπα του δήμου. Από το 2014 έως σήμερα είμαι δημοτικός σύμβουλος του δήμου Θερμαϊκού, ενώ υπηρέτησα ως αντιδήμαρχος Παιδείας – Κοινωνικής Αλληλεγγύης από τον Σεπτέμβριο του 2014 έως τον Φεβρουάριο του 2017. Κατά τη διάρκεια της θητείας μου ιδρύθηκαν οι κοινωνικές δομές του δήμου (κοινωνικό παντοπωλείο, συσσίτιο, ιατρείο, φροντιστήριο κλπ), λειτούργησε το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης, ιδρύθηκε το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και πολλά άλλα σημαντικά έργα.

Γνωρίζω αγγλικά και γερμανικά, ενώ αγαπάω τον αθλητισμό και προσπαθώ μέχρι και σήμερα να αθλούμαι. Είμαι παντρεμένος, πατέρας δύο παιδιών και στον ελεύθερο χρόνο μου ταλαιπωρώ κάποια βιβλία.